UA / RU
Підтримати ZN.ua

Викличе потужні полярні сяйва: Землю накриє магнітна буря

Сонце знову випустило потужний спалах.

Землю знову накриє магнітна буря

Землю знову накриє магнітна буря

Сонце знову випустило потужний спалах, який може спричинити магнітну бурю на Землі. Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди SpaceWeather, обурення геомагнітного поля очікуються 3 серпня.

Зазначається, що вони будуть пов'язані зі спалахом категорії М8. Він супроводжувався корональним викидом маси (КВМ), що досягне Землі 3 серпня. Він може викликати магнітну бурю категорії G2, яка, своєю чергою, призведе до появи сильних полярних сяйв.

Читайте також: Рух МКС на тлі активного Сонця: фотограф показав унікальні кадри

За даними сайту Meteoagent, магнітна буря затягнеться на два дні: 3 та 4 серпня. Вона буде середньої сили, К-індекс перевищить 6.

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.