UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення лічильника дизлайків на YouTube зменшило кількість хейтерських атак на творців відео

«Хочемо, щоб кожен творець відчував, що може самовиражатися без утисків», - кажуть в адміністрації YouTube.

У листопаді 2021 року під відеороликами на YouTube почали зникати лічильники дизлайків. Дизлайки все ще можна ставити, і творці відео бачать їхню кількість, але іншим користувачам показується загальна кількість лише лайків. За словами гендиректорки YouTube Сьюзан Войчицькі, відсутність відкритого лічильника дизлайків зменшила кількість хейтерських атак, через які особливо потерпали творці-початківці.

«Людям не подобаються відео з багатьох причин, у тому числі з тих, які не мають до якості відео жодного стосунку. А це означає, що дизлайки не завжди є точним способом вибору відео для перегляду», - каже Войчицькі.

Войчицькі підкреслює, що після відключення лічильників середня кількість переглядів тих чи інших відео суттєво не змінилася.

Читайте також: Підсумки 2021: що українці найчастіше шукали в Google та на YouTube

Серед інших нещодавніх оновлень в YouTube - підвищена увага до якості каналів для дітей. У жовтні відеоплатформа заявила, що перестане монетизувати «дитячі» канали, контент яких визнає низькоякісним, зокрема «відверто рекламним» або «заохочуючим погану поведінку».