UA / RU
Підтримати ZN.ua

Viber конкурує з застосунками-визначниками абонентів: безкоштовна ідентифікація працює в Україні

Водночас опція гнучко налаштовується і може вручну відключатися

VoIP-застосунок для дзвінків і обміну повідомленнями, відомий більше за назвою “Viber”, пропонує нову опцію для користувачів. Вона є безкоштовною та дозволяє ідентифікувати абонента за допомогою ресурсів Viber

“Ідентифікація абонентів у Viber — це функція безпеки, що попереджає, коли з невідомого номера телефонує спамер. Ця інформація базується на різних факторах. Зокрема на тому, скільки користувачів Viber раніше повідомляли про абонента, який телефонує, як про спамера”, – зазначається у пресрелізі компанії.

Читайте також: Рахунок за електроенергію: як його отримати у Viber

Відповідна функція застосовується для мобільних дзвінків. Водночас на відміну від популярних застосунків, що дають можливість визначати користувача, дізнатися ім’я за номером телефону у Viber можна лише під час дзвінка абонента, якщо той, хто дзвонить, не є в адресній книжці користувача.

Функція може вручну встановлюватися у налаштуваннях так і відключатися. Крім того, є опція налаштування антиідентифікації користувача. Тобто можна вказати, щоб інші користувачі не змогли використати згадану опцію для розпізнавання.

Для того, щоб ввімкнути налаштування, треба зайти у розділ “Виклики та повідомлення” у налаштуваннях Viber. В Україні така опція доступна всім користувачам VoIP-застосунку тільки на платформі Android.

Раніше експерти підтвердили те, що користуватися Viber можна безпечно. Фактів, які б підтверджували, що Viber краде з персонального пристрою абонента інформацію або розкриває дані, немає, вважають експерти Департаменту кіберполіції Національної поліції України.