UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені зроблять алкоголь корисним для здоров'я

Глікоген значно знижує накопичення жиру в печінці.

Вчені з Інституту проблем харчування при Китайській академії наук в Шанхаї повідомляють, що виявили ген PPP1r3G, який допомагає перетворювати алкоголь в глікоген, а не в жир, що робить його корисним для печінки. Ген PPP1r3G присутній як у людини, так і у тварин.

Під час експериментів на лабораторних пацюках вчені виявили, що посилення активності гена PPP1r3G перетворює алкоголь в глікоген, який значно знижує накопичення жиру в печінці. Результати даного дослідження вже опубліковані в науковому журналі Journal of Lipid Research.

"Результати дослідження дають нам можливість по-новому поглянути на проблему вживання алкоголю. Зроблене відкриття може привести до розробки нових ліків, здатних зменшити негативний вплив алкоголю на організм", - говорить автор дослідження, професор Чен Ян.

Накопичення зайвого жиру приносить значну шкоду організму людини. Глікоген, який є складним вуглеводом, виступає в ролі джерела енергії. Глікоген набагато чистіше жирів і відкладається в основному в печінці і м'язах.

Раніше повідомлялося, що вчені успішно випробували щеплення від ВІЛ на мишах. Міжнародна група медиків заявила про успішне створення імунної реакції у мишей до кількох штамів ВІЛ.