UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені заявили про прорив у лікуванні раку

Новий спосіб змушує імунну систему більш ефективно боротися з раковими пухлинами.

Вчені з Британії заявили про те, що винайшли інноваційну систему боротьби з раком. Як повідомляє ВВС, дослідники вважають відкриття найбільш перспективним у галузі боротьби з раком за останній час, навіть не дивлячись на те, що терапія ще не була випробувана клінічно і може виявитися дорогою.

Суть терапії полягає в тому, щоб дослідити кожну окрему пухлину і ідентифікувати ті її частини, на які можна "націлити" імунну систему організму. Раніше вченим не вдавалося знайти в генетичній структурі раку "слабкі" місця, які, можливо, тепер знайдені.

Читайте також: Лимонник може стати ліками від ВІЛ – вчені

За словами Чарльза Суонтона з інституту раку Університетського коледжу, "для кожного пацієнта по суті буде розроблятися унікальний метод лікування".

Раніше американські вчені заявили про винахід революційного засоби боротьби з раком. Згідно з даними, отриманими дослідниками, використання генетично модифікованих імунних клітин (Т-лімфоцитів) майже в 90% випадків призводило до повного відновлення пацієнтів, у яких було діагностовано рак крові останньої стадії.