Вчені з Американської асоціації серця заявили про те, що вживання кави дозволяє знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту, повідомляє EurekAlert.
У ході дослідження вчені проаналізували дані довгострокового дослідження, яке включало в себе інформацію про раціон людей та здоров'я їхньої серцево-судинної системи. Виявилося, що кожна додаткова чашка кави на тиждень знижує ризик розвитку інфаркту на 7%, а інсульту – на 8% в порівнянні з тими, хто взагалі не вживає кави.
Для перевірки результатів своїх досліджень вчені порівняли дані, отримані за допомогою машинного навчання, з даними традиційних аналізів та підтвердили зв'язок між вживанням кави і зниженням ризику розвитку інфаркту та інсульту.
Раніше повідомлялося про те, що вчені винайшли універсальні ліки від хвороб мозку. Ці ліки розбивають бляшки в мозку у мишей, заражених хворобою Альцгеймера або Паркінсона, і покращують когнітивні і запам'ятовуючі функції мозку тварини.