UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені запропонували скоротити асортимент м'ясних страв у їдальнях для боротьби з глобальним потеплінням

На тваринництво припадає 15% світових викидів вуглекислого газу.

Група вчених з Великої Британії запропонувала новий метод боротьби з глобальним потеплінням. На їхню думку, з проблемою допоможе впоратися скорочення асортименту м'ясних страв в їдальнях шкіл і коледжів, повідомляє Naked science.

За словами дослідників, на тваринництво припадає 15% викидів вуглекислого газу. Це приблизно дорівнює викидам всіх автомобілів, потягів, кораблів і літаків на планеті. При цьому, в розвинених країнах люди споживають надмірну кількість м'яса, що може бути небезпечним для здоров'я.

Тепер дослідники запропонували схему, яка дозволить їдальням у коледжах і школах скоротити кількість м'яса, що з'їдається, без необхідності повністю виключати такі продукти з раціону.

Вчені провели дослідження, яке охоплює понад 94 тисячі варіантів харчування. Виявилося, що при збільшенні кількості вегетаріанських страв з однієї з чотирьох до двох з чотирьох частка придбаних рослинних продуктів харчування зростає на 40-80%. Дані були зібрані в ході серії експериментів у трьох коледжах Кембриджа, проведених протягом року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше, вчені Аляскинского університету у Фербенксі заявили про те, що вічна мерзлота в канадській Арктиці почала танути на 70 років раніше прогнозованого строку. Це означає, що глобальна кліматична криза настає набагато швидше, ніж припускали дослідники.