UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені за допомогою 3D-принтера намалювали нову картину Рембрандта

Нова картина базується на 168 тисяч фрагментів робіт художника.

Вчені представили портрет, намальований за допомогою 3D-принтера, який отримав назву "Наступний Рембрандт". Портрет є результатом 18-місячної роботи зі створення нової картини великого художника. Як повідомляє The Guardian, портрет був "написаний" спільними зусиллями вчених, розробників, інженерів і дослідників мистецтва з Microsoft, Делфтського технічного університету, Королівської галереї Мауріцхейс і будинку-музею Рембрандта.

Портрет складається з 148 мільйонів пікселів і базується на 168263 фрагментах робіт Рембрандта. Створена програма проаналізувала роботи художника і визначила найбільш характерні для нього геометрію, композицію і матеріали. Крім того, алгоритм виділив типові для робіт Рембрандта риси обличчя.

Читайте також: Група ентузіастів створила тривимірне зображення Мони Лізи

The Guardian

Разом з тим, як зазначає керівник проекту Баз Корстен, у них не було наміру створити нового Рембрандта, "ми намагаємося створити щось нове, грунтуючись на його роботах. Тільки Рембрандт може створити Рембрандта".

Раніше повідомлялося про те, що американські дослідники розробили 3D-принтер, що другує склом. У бункер принтера, який підтримує температуру близько 500 градусів Цельсія, поміщається скло, яке потім пропускається через спеціальне сопло, зроблене з кераміки. Температура нагрівання контролюється вручну для того, щоб забезпечити рівномірне розжарення нитки і створити умови, при яких скло буде охолоджуватися рівномірно.