UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені виявили нового можливого предка сучасної людини

Гомінід жив на Землі 300 тисяч років тому.

Вчені заявили про те, що їм вдалося знайти ще одного предка сучасної людини. Як повідомляє "Популярная механика", вік черепа Броку-Хілла оцінюється в 300 тисяч років, що свідчить про те, що він жив в Африці паралельно з першими Homo sapiens.

Дослідники вважають, що окрема популяція хомо, а можливо і окремий вид під назвою H. heidelbergensis, мешкав на континенті разом з першими сапієнсами. Ймовірно, що в цей же час могла існувати ще одна нещодавно виявлена популяція, H. naledi. На думку вчених, H. heidelbergensis міг бути загадковою "примарною популяцією", що схрещувалася з древнім H. sapiens і передала невелику кількість ДНК сучасним жителям Західної Африки.

"Тепер ми можемо говорити, принаймні, про три різні лінії хомо в Африці близько 300 тисяч років тому, але ми поки не знаємо, якою мірою ми завдячуємо нашим походженням даному різновиду H. sapiens", - говорить палеоантрополог і співавтор дослідження Кріс Стрінгер з Музею природної історії в Лондоні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Барселони заявили про те, що морепродукти складали майже половину раціону неандертальців, які жили на півдні Португалії. Це ставить під сумнів гіпотезу про те, що вживання в їжу морепродуктів допомогло Homo Sapiens випередити у розвитку неандертальців.