UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені виявили джерело потенційного "інопланетного сигналу"

Сигнал був породжений одним з супутників на орбіті Землі.

Вчені заявили про те, що потенційний "інопланетний сигнал" був породжений одним із супутників на геостаціонарній орбіті, який був зафіксований телескопами під час спостереження за зіркою Росс 128, повідомляє університет Пуерто-Ріко.

За словами дослідників, сигнал походив від одного або декількох супутників на геостаціонарній орбіті. Це пояснює те, чому сигнал знаходиться на частотах супутника і характерний тільки для зірки Росс 128, оскільки дана зірка знаходиться поблизу небесного екватора, де знаходиться безліч геостаціонарних супутників.

Разом з тим, дослідники не виключають й інші пояснення цього дивного сигналу, оскільки його "розмазаність" не характерна для радіохвиль, що випускаються геостаціонарними супутниками.

Сигнали широкосмугових квазіперіодичних неполяризованих імпульсів з дуже сильною дисперсією зафіксовані у травні 2017 року. Подальші спостереження підтвердили їхнє існування.

У жовтні 2015 року астрономи з Єльського університету заявили про те, що світність зірки KIC 8462852 два рази знижувалася на чверть за останні сім років. На думку дослідників, це могло вказувати на існування навколо зірки сфери Дайсона, створеної цивілізацією інопланетян. До цього астрономи припускали, що навколо зірки може кружляти цілий рій комет, але подальші спостереження показали, що за останні 100 років її яскравість впала на 0,16 зоряних величини, що поставило під сумнів цю теорію.