UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені виділили 65 видів тварин, здатних «сміятися»

Тварини видають вокальні сигнали, які схожі на сміх людини.

Вчені з Каліфорнії виділили 65 видів тварин, які під час ігор видають звуки, схожі на сміх людини. Як повідомляє «Популярная механика», отримані результати допоможуть краще зрозуміти функцію людського сміху, а також його роль в еволюції соціальної поведінки.

У ході дослідження вчені проаналізували вокалізації різних тварин з точки зору їхньої гучності, тривалості, тональності і ритму. Після цього їх порівняли зі сміхом людини і виявили схожі патерни.

За словами дослідників, подібна схожість не дивна, оскільки такі звуки повинні допомогти тваринам повідомити про неагресивний характер гри. У дикій природі такий механізм життєво необхідний, оскільки гра є частиною соціального виховання будь-якої особини.

«Коли ми сміємося, ми часто повідомляємо іншим, що нам весело, а також запрошуємо інших приєднатися. Деякі вчені припускають, що цей вид вокальної поведінки характерний для багатьох тварин, які грають. Таким чином, сміх - це наша людська версія еволюційно старого вокального ігрового сигналу», - заявили дослідники.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Останки стародавньої собаки з Аляски можуть розкрити таємницю міграції цих тварин

Раніше вчені з Оклендського університету провели експеримент, який показав, що собаки здатні ревнувати. Почуття ревнощів виникає у тварин, коли господар приділяє увагу потенційному «конкуренту».