UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені створили технологію, яка змінює сюжет фільму залежно від положення екрана

Нахил планшета змінює картинку і сюжет фільму, при цьому також змінюються і звуки: на задньому плані затихають звуки, а на передній виходять ті, які релевантні віртуальному простору.

У Женевському університеті мистецтв і дизайну (HEAD-Geneva) розробили технічно новий спосіб демонстрації фільмів, що виходить за рамки екрану планшета. Технологія називається IDNA. Це не зовсім гра, але вже і не просте лінійне оповідання.

Поки що подивитися такі фільми можна тільки за допомогою iPad, на якому встановлено експериментальну програму, що дозволяє розглянути сцену з різних кутів за рахунок гіроскопа пристрою. Історія також може розгалужуватися, і глядач зможе брати участь в її розвитку.

Не тільки всі сцени цих фільмів тривимірні, звук теж змінюється залежно від того, як повернуто планшет і як він, відповідно, показує сцену. Звуки на задньому плані затихають, а на передній виходять ті, які релевантні віртуальному простору. Прототип було намальовано Photoshop, складено в After Effects і імпортовано у Unity 3D. !zn

Читайте також:

Британці придумали, як перетворити будь-яку поверхню на екран планшета

У США створили камеру, яка знімає з частотою 1 трлн кадрів/сек

У Швеції створили міні-камеру, яка може зняти все життя людини (ВІДЕО)