UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені створили імплант для лікування хронічного болю у спині та ногах

Його можна адаптувати для лікування паралічу та хвороби Паркінсона.

Вчені з Кембриджського університету представили неймовірно крихітний надувний імплантат для спинного мозку, який підходить для лікування сильного хронічного болю в спині та ногах, який не піддається терапії. Після того, як його вводять у хребет, імплант надувається та блокує біль, пише Sciencealert.

Надувний електронний пристрій є частиною терапії зі стимуляції спинного мозку. За допомогою такого методу подаються слабкі електричні імпульси до спинного мозку людини через імплантовані електроди. В результаті, біль зменшується завдяки тому, що електричні імпульси маскують больові сигнали, які надходять в головний мозок через спинний.

Кембриджський університет

Сам пристрій дуже тонкий, діаметром у два міліметри. Тому імплант можна згорнути в крихітний циліндр, вставити в голку і ввести у хребет.

Коли пристрій правильно розмістився у хребті, то він надувається повітрям або водою, розгортаючись як крихітний надувний матрац.

Читайте також: Вчені розробили швидкий метод синтезу антитіл до коронавірусу

За словами вчених, імплант може допомогти багатьом людям, тому що для його установки не потрібна інвазивна хірургія. Це особливо актуально для людей, які страждають від сильного болю.

Нагадаємо, що у США затвердили ліки, які допомагають при хворобі Альцгеймера