Вчені з Жіночої лікарні Брігхема виявили добову частку вуглеводів, яка сприяє збільшенню тривалості життя. Як повідомляє Naked science, вчені вивчили дані восьми когортних досліджень, в яких прийняло участь в загальній складності 432 179 осіб з 20 країн Європи, Північної Америки та Азії. 40 181 з тих, хто прийняв участь у дослідженнях, вже померли.
Результати показали, що ті люди, які споживали в середньому 50% вуглеводів від загального денного раціону, мали тенденцію до довголіття. Ті ж, хто засвоював більше 70% в день або менше 40, мали більший шанс померти. Дослідники продемонстрували це на прикладі людей, що досягли 50-річного віку. Очікувана тривалість життя представників цієї вікової групи, які дотримувалися середини, дорівнювала 33,1 року, а тих, чий поріг споживання не перевищував 30%, - 29,1 року.
При аналізі даних дослідники враховували стать, вік, шкідливі звички, наявні захворювання та відносні частки продуктів харчування.
Раніше повідомлялося про те, що вчені знайшли білок, введення якого допоможе зупинити старіння. Випробування на мишах підтвердили, що введення в організм "омолоджуючого" білка помітно покращує фізичний стан тварин. Також у літніх гризунів різко знижувалися шанси померти від серцевих захворювань. Дане відкриття дає людям надію на те, що вони зможуть жити довше.