UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені реконструювали зовнішність Антонія Падуанського

Священик жив у XIII столітті.

Вченим вдалося відтворити зовнішність Антонія Падуанського – португальського священика, який жив у XIII столітті. Як повідомляє Live Science, для цього міжнародна група дослідників використала результати комп'ютерної томографії черепа священика.

В результаті з'явилося зображення чоловіка з шапкою каштанового волосся, що рідіє. Він одягнений у коричневу мантію, як у ченців-францисканців Середньовіччя.

Читайте також: Вченим вдалося відтворити парфуми з Месопотамії віком 3200 років

Але це перша реконструкція зовнішності святого. Так, 1981 року італійський скульптор Роберто Кремезіні створив з гіпсу череп Антонія. Це стало можливим завдяки ексгумації тіла святого, яка була схвалена папою Іваном Павлом ІІ.

Понад 30 років по тому, у 2014 році, дослідники з Музею антропології Університету Святого Антонія Падуанського разом з групою міжнародних судово-медичних експертів провели ще одну реконструкцію його зовнішності, використовуючи лише цифрову копію ексгумованого черепа.

«Сьогоднішня робота є оновленням техніки і демонструє чітку еволюцію обличчя 2014 року. Справжнє наближення значно покращило анатомічну узгодженість і більш сумісне з реальним обличчям», — заявив провідний автор дослідження Сісеро Мораєс.

Раніше вченим вдалося відтворити образ жінки, яка жила 31 тисячу років тому на території сучасної Європи. Спочатку дослідники ідентифікували останки жінки як чоловічі, але під час нового дослідження вчені виявили помилку.