Інженери з Університету Нового Південного Уельсу (Австралія) розробили пристрій, який за рахунок ультразвуку прискорює холодне заварювання кави (метод "колд брю") з 12-24 годин до трьох хвилин, повідомляє New Atlas.
Ультразвук прискорює процес холодного заварювання, витягаючи з кави олії та інші необхідні речовини приблизно за той самий час, який потрібен для стандартного приготування гарячого еспресо. Швидкий процес екстракції відбувається за рахунок акустичної кавітації.
Технологію також можна використовувати для прискорення заварювання чаю, кажуть вчені та сподіваються, що любителі кофеїнових напоїв зможуть користуватися розробкою вже найближчим часом навіть у себе вдома, оскільки пристрій сумісний зі стандартними кофемашинами.
Раніше група вчених з Орегонського університету з'ясувала, що додавання невеликої кількості води до кавових зерен перед процесом помелу дозволяє отримати більш смачний еспресо.