UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені припустили існування високотехнологічної інопланетної цивілізації в Чумацькому Шляху

У межах десяти кілопарсеків від Сонця знаходиться мінімум одна інопланетна цивілізація, здатна вступити в контакт з землянами.

Американські вчені заявили про те, що в Чумацькому Шляху може існувати інопланетна цивілізація, яка може вийти на контакт з жителями Землі, повідомляє Lenta.ru.

У ході дослідження вчені модифікували рівняння Дрейка, яке являє собою рівність, з однієї сторони якої перебуває добуток семи множників, а з іншого - число позаземних цивілізацій.

Вчені встановили, що в галактичних масштабах, тобто в межах десяти кілопарсеків від Сонця, що можна порівняти з радіусом диска Чумацького шляху, знаходиться як мінімум одна інопланетна цивілізація, у розпорядженні якої є доступні для комунікації з Землею засоби.

У підході дослідників кількість планет з цивілізаціями, здатними на контакт, виявляється пов'язаним з темпами народження небесних тіл, розташованих в межах зони населеності навколо материнської зірки. Разом з тим, існуванню життя можуть загрожувати потужні гамма-сплески.

Раніше Едвард Сноуден заявив про те, що земляни не можуть розшифрувати код послань інопланетян. В ефірі одного з американських телеканалів він заявив про те, що Всесвіт настільки зацікавлена в охороні комунікації, що інопланетний сигнал може бути просто дуже добре зашифрований. Тому земляни не можуть відрізнити його від навколишнього шуму.