UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вакцину, яку можна вводити без голки, вже тестують у Британії — відео

Для тих, хто боїться уколів голками.

У британському місті Саутгемптон розпочалася перша фаза клінічних випробувань вакцини проти коронавірусу, яку можна вводити без голки, повідомляє Кембриджський університет, за технологією якого розробляли даний препарат.

Вакцину під назвою DIOS-CoVax виготовлено у вигляді порошку. Її проштовхують у шкіру струменем повітря, який генерує спеціальний апарат.

У розробці вакцини враховувалися особливості нового штаму коронавірусу «Омікрон», а також штами, які можуть виникнути у майбутньому.

Читайте також: Дві дози вакцини Pfizer виявилися неефективними для дітей до 5 років

Перша фаза випробувань триватиме 12 місяців. Участь у ній можуть брати здорові добровольці у віці від 18 до 50 років, які вже вакциновані двічі проти коронавірусу, проте не отримали третю дозу. Протягом року вони мають показатися лікарям 11 разів, за що їм заплатять по 785 фунтів стерлінгів, уточнює Саутгемптонський університет.

View this post on Instagram

A post shared by Bloomberg Quicktake (@quicktake)

18 грудня в Україні зареєстрували перший випадок інфікування «Омікроном», який на даний момент є найбільш заразним та стійким до вакцин. На тлі поширення у світі «Омікрону» головний санітарний лікар України Ігор Кузін нещодавно заявив, що МОЗ у січні може зробити обов'язковим третє щеплення проти коронавірусу.