UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЗСУ прозвітували про успішне вакцинування особового складу

Щеплення довели свою ефективність, переконують у Збройних силах. 

Майже 85% військових та працівників Збройних сил України отримали обидва щеплення проти коронавірусу. Про це повідомляє полковник медичної служби ЗСУ Віктор Дяченко на своїй сторінці в Фейсбук. 

"Вакцинальна кампанія проти COVID-19 у підрозділах ЗС України, зокрема і в районі проведення ООС [на Донбасі], проходить успішно й на високому рівні. Першою дозою щепились уже понад 95% військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, а повний курс вакцинації отримали 84,5%", — сказав Дяченко.

Він розповів, що серед військових, як і серед цивільних, є люди з протипоказами до вакцинації, проте це все одно не перешкоджає успішній кампанії щеплень. 

За словами Дяченка, на прикладі армії вакцинація довела свою ефективність. 

"Кількість військовослужбовців та працівників ЗСУ, які мають важкий перебіг захворювання, у рази менша, як порівняти з осінню минулого та весною цього року. У тяжкій формі хворіють невакциновані особи, це реальні факти. Наразі в нас два військовослужбовці, які, до речі, нещеплені, перебувають у реанімації", — сказав Дяченко.

Читайте також: У МОЗ розповіли про роботу центрів вакцинації у "червоних зонах"

Протягом вівторка, 19 жовтня, в Україні від коронавірусу вакцинувалися 226 587 людей, що є рекордом за весь час антиковідних щеплень в країні.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що альтернативою вакцинації може бути тільки новий локдаун, оскільки різкого збільшення кількості хворих вітчизняна система охорони здоров'я просто не витримає.