UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Японії робот, що говорить, вперше в світі поступив до школи

Робот здатний сприймати людські емоції.

Робот-гуманоїд, що говорить, Pepper був офіційно прийнятий до середньої школи в японському місті Васеда в префектурі Фукусіма. Як стверджується, робот буде вчитися разом з дітьми вперше в світі.

У школі була влаштована спеціальна вступна церемонія, на якій учнів закликали максимально скористатися можливістю спілкування з роботом. Сам же робот заявив, що "ніколи не думав, що буде прийнятий до людської школи" і пообіцяв займатися з усіх сил. Pepper вміє говорити японською й англійською мовами, тому його пропонують в основному використовувати на заняттях з англійської мови.

Розробкою робота займалася компанія мобільного зв'язку Softbank Corp. Такі пристрої призначені поки в основному для обслуговування клієнтів у банках та в магазинах. Як стверджують розробники, робот оснащений великою кількістю датчиків, які дозволяють йому розрізняти широкий спектр людських емоцій: радість, смуток, страх, хвилювання, роздратування. В залежності від ситуації Pepper може засміятись у відповідь на жарт або ж візьметься втішати свого господаря. Він також має здатність до самонавчання.

Раніше повідомлялося про те, що вчені створили робота, який пообіцяв знищити людство.