UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні виявлено новий небезпечний вірус

Вірус BankBot заразив сотні додатків для Android.

Користувачам смартфонів на Android загрожує вірусна банківська програма, яка заразила пристрої в десятках країн світу, включаючи Україну, повідомляє Liga.net з посиланням на розробників антивіруса Dr.Web.

Троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service). З їхньою допомогою шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Вірус розповсюджується під виглядом простих програм, наприклад, Adobe Flash Player, він може демонструвати фальшиві вікна входу до системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play. Крім того, шкідлива програма може викрадати логіни, паролі та іншу важливу інформацію.

Спочатку вірус атакував тільки користувачів з Туреччини, але тепер загрожує жителям десятків країн.

27 червня державні і комерційні структури України постраждали від вірусу Petya А (Петя А). За даними DT.UA, хакерської атаки зазнали близько 30 банків. Вірус Petya А, який вдарив по комп'ютерних системах в Україні, також нашкодив банкам, електромережам, телефонним компаніям та метро у країнах Європи.