UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні оголосили конкурс на 3G-зв'язок

На конкурс виставили три ліцензії зі стартовою ціною 2,7 млрд грн. Ліцензії будуть видані на 15 років.

НКРЗІ оголосила конкурс на ліцензії мобільного зв'язку в стандарті UMTS (3G). Заявки на участь у тендері комісія прийматиме з 15 грудня до 15 січня, а підсумки планується підвести 16 лютого.

На конкурс виставлено три лоти по 30 МГЦ в кожному регіоні, стартова ціна однієї ліцензії складе 2,7 млрд грн. Ліцензії видаються терміном на 15 років.

1 грудня уряд оприлюднив розпорядження від 5 листопада про узгодження умов тендера на отримання ліцензій.

Переможці тендеру повинні будуть забезпечити показники якості послуг мобільного зв'язку, затверджених Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), з використанням радіотехнології UMTS на території всіх обласних центрів України протягом 18 місяців з моменту отримання ліцензії, і протягом двох-шести років на територіях всіх населених пунктів з населенням більше 10 тис. осіб.

Питання про впровадження технологій зв'язку третього покоління є найбільш актуальним на українському ринку мобільного зв'язку вже більше п'яти років. На даний момент єдиною ліцензією на UMTS володіє "дочка" найбільшого оператора "Укртелеком" - ТОВ "ТриМоб" (входить в холдинг СКМ бізнесмена Ріната Ахметова).