UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запустили першу у світі послугу цифрового шлюбу онлайн в “Дії”

Ті, хто має намір скористатись нею, мають отримати декілька онлайн документів

Українці вперше у світі можуть скористатись цифровою послугою реєстрації шлюбу. Для цього треба мати тільки два обов'язкових документи: ID-картку або закордонний паспорт у “Дії” та верифікований податковий номер, повідомляє Мінцифри.

Читайте також: Цифрове одруження в Україні – стало відомо, як реєструватимуть шлюб в Дії 

Звісно, для укладення шлюбу подати заяву можуть тільки повнолітні громадяни та ті, які не є одруженими на момент подання заяви. Процедура укладення шлюбу включає подання заяви, проведення церемонії по відеозвязку та формування цифрових документів, що підтверджують факт шлюбу.

“Це особливо важливо для пар, які через війну не можуть бути поруч. Зареєструватись на тестування мають наречений і наречена”, – деталізують процедуру в Мінцифрі.

Сервіс поки що має статус бета-тестування, проте може формувати дієві документи та надавати повноцінну послуг для громадян.

Запуск послуги онлайн-шлюбу "Дія" анонсував віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у лютому 2024 року. Нова послуга, за словами Михайла Федорова, буде цілком безпечною та включатиме кілька етапів верифікації.