UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Росії згорнули видачу електронних паспортів через брак пластику і чіпів — Forbes

Все через санкції Заходу і нездатність росіян забезпечувати себе технологічними продуктами власного виробництва. 

В Російській Федерації тимчасово зупинили видачу електронних паспортів через недостатню кількість чіпів та пластику, які потрібні для виготовлення документу. Про це повідомляє видання Forbes.

Згідно з інформацією джерела, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну і введення проти країни-агресорки санкцій, місцеве Мінцифри було змушене зупинити проект заміни паперових документів старого зразка на пластикові картки.

«Загроза дефіциту пластикових карток виникла через проблеми з імпортом чіпів для банківських карток (в основному їх закуповували в Китаї та Кореї) та нестачею потужностей у Росії. Їх виробляє тільки завод «Мікрон», але його представник відмовився від коментарів», – йдеться у статті Forbes. 

Крім того, журналісти повідомили, що джерела, наближені до московської мерії та уряду РФ, заявили про «другорядність» проекту у зв’язку з проведенням «спеціальної військової операції» в Україні.

«Два джерела підтвердили цю інформацію — одне наближене до уряду, інше наближене до московської мерії: за їхніми словами, в уряді цей проект зараз «не в пріоритеті» та в поточних умовах «усім трохи не до того», – розповіли у виданні.

Видавати цифрові паспорти в РФ планували з 2023 року. Спочатку лише в Москві, Московській області і Татарстані. Передбачалося, що документи можна буде використовувати лише на території Росії.

Читайте також: Der Spiegel: Санкції стануть проблемою для Путіна, якщо обвалять економіку Росії на 40%

Нагадаємо, що нещодавно Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти РФ, до якого увійшло часткове нафтове ембарго.