UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кінці листопада з Землею зблизиться астероїд діаметром півкілометра

Небесний камінь пролетить на відстані 4,3 мільйона кілометрів від планети.

29 листопада поруч із Землею пролетить астероїд 2000 WO107, який відноситься до потенційно небезпечних. Діаметр небесного тіла складає 510 метрів, повідомляє «Новое время».

Очікується, що астероїд пролетить на відстані 4,3 мільйона кілометрів від Землі, що в 11 разів більше відстані від планети до Місяця. Разом з тим, до потенційно небезпечних відносять всі астероїди діаметром більше 150 метрів, які пролітають на відстані менше семи мільйонів кілометрів від Землі.

Спектральний клас астероїда вказує на те, що він, ймовірно, містить нікель, залізо і кобальт. 2000 WO107 обертається навколо Сонця за 318 днів, рухаючись по еліптичній орбіті. Максимально він зближується із зіркою на відстань 0,2 астрономічних одиниці (відстані від Землі до Сонця), а максимально віддаляється на відстань 1,6 астрономічних одиниці.

Згідно з розрахунками NASA, після зближення із Землею астероїд відправиться до Марса, Меркурія і Венери. Знову до Землі він повернеться в лютому 2024 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Динозаври процвітали до падіння астероїда на Землю

Раніше невеликий астероїд 2020 VT4 встановив новий рекорд зближення із Землею, пролетівши на відстані трохи менше 400 кілометрів від неї. Сталося це, за збігом обставин, в п'ятницю 13.