UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Instagram заборонять публікації зі згадкою електронних сигарет, тютюну і зброї

Мова йде про публікації користувачів з позначкою "брендований контент"

Компанія Facebook заборонить користувачам соціальній мережі Instagram на комерційній основі розміщувати публікації з згадкою електронних сигарет, тютюну і зброї. Про це йдеться в заяві, опублікованому в середу на інформаційній сторінці сервісу.

При цьому в компанії відзначили, що пряма реклама зброї, сигарет і вейпов була заборонена раніше, а в даному випадку мова йде саме про користувальницьких публікаціях з позначкою "брендований контент", уточнює УНН.

"Брендований контент, який просуває товари, пов'язані з вейпом, тютюном і зброєю, буде заборонений, - йдеться в заяві керівництва компанії. - Наша рекламна політика вже давно забороняє рекламу цих продуктів, і в найближчі тижні ми посилимо її".

У матеріалі також наголошується, що зміни частково порушено також реклами алкогольної продукції та харчових добавок.

"Особливі обмеження торкнуться брендованого контенту, який просуває такі товари, як алкоголь і харчові добавки", - йдеться в документі. Так, автори підкреслюють, що користувачі отримають можливість накладати вікові обмеження на перегляд подібних публікацій. Зміни набудуть чинності з наступного року.

Компанія Apple видалить зі свого магазину App Store 181 додаток, пов'язаний з курінням вейпів.

Як пише CNBC з посиланням на заяву компанії, мова йде про програми, за допомогою яких користувачі можуть управляти температурою і підсвічуванням пристроїв, а також спілкуватися один з одним в спеціалізованих соцмережах і читати новини на тему вейпінгу.

Програми для покупки електронних сигарет і картриджів для них в App Store також будуть під забороною, як це було і раніше.

Однак користувачі, які вже встановили ці програми, зможуть продовжити ними користуватися.

Компанія ухвалила таке рішение після того, як 14 листопада Центр контролю і профілактики захворювань США опублікував доповідь з новими даними про смерть 42 американців. Причиною їх смерті експерти назвали хворобу легенів, викликану курінням електронних сигарет. Загалом Центр зафіксував 2172 випадки захворювань від вейпінгу.