UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Google назвали причину збоїв у роботі Gmail та Youtube

Роботу всіх сервісів Google відновлено, запевнили в компанії.

Глобальні перебої в роботі серверів Google 14 грудня були викликані збоєм в системі аутентифікації через проблеми з квотою внутрішнього сховища, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу компанії.

«Через проблеми з квотою внутрішнього сховища стався збій системи аутентифікації - сервіси, що вимагають від користувачів входу до системи, видавали велику кількість помилок», - пояснили в Google.

Квота сховища - це максимальний обсяг його пам'яті, що може бути використана. Квоти необхідні для ефективного розподілу обсягу хмарного сховища.

«Ми приносимо вибачення всім, кого зачепив сьогоднішній збій, і працюємо над тим, щоб подібна ситуація не повторилася в майбутньому», - додали в компанії.

Читайте також: Google дає збої: користувачі США, Мексики, Канади, Данії поскаржилися на проблеми в роботі

Глобальний збій у роботі сервісів Google було зафіксовано приблизно о 13:30 за київським часом. Користувачі не могли скористатися електронною поштою Gmail, відеохостінгом Youtube, а також GoogleDocs, GoogleMeetings та іншими сервісами. З проблемами зіткнулися мешканці України, Польщі, Бельгії, Італії, Великобританії, Фінляндії та інших європейських країн.