UA / RU
Підтримати ZN.ua

В «Дії» тепер можна поскаржитися на закрите укриття

Нова послуга стала доступною разом з мапою укриттів.

У застосунку «Дія» тепер стала доступна мапа укриттів. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів віцепрем'єр–міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Цифрові послуги: як створити Дія.Підпис

Тепер у застосунку «Дія» в сервісі «Незламність» можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям. Також можна повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його та залишити відгук.

«Відгуки передають до органів місцевого самоврядування. Якщо щодо певного укриття будуть негативні відгуки чи воно зачинене, місцева влада відреагує і розв’яже проблему», — пояснив він.

Також можна буде дізнатися:

Мапа дозволяє прокласти маршрут та поділитися їм з близькими. Також її можна завантажити собі на смартфон на випадок відсутності інтернету. Для цього треба натиснути на три крапки  у верхньому правому кутку, вибрати пункт «Завантажені мапи» та свій регіон.  

Зараз укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях недоступні в «Дії» з міркувань безпеки. Їх адреси можна дізнатися у місцевої влади.

Нагадаємо, фізичним особам-підприємцям (ФОП) надано можливість змінити в додатку «Дія» відомості про себе. Завдяки цьому за півгодини можна змінити данні в Єдиному державному реєстрі та базах податкової служби.