UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Android з'явилися дитячі акаунти

Створивши "дитячий" профіль, батьки можуть заборонити дитині, наприклад, відкривати певні програми або здійснювати покупки всередині програм.

Google представила операційну систему Android 4.3. Головним нововведенням у ній стала поява користувацьких профілів з обмеженими правами (Restricted Profiles).

Профілі призначені для дітей. Створивши "дитячий" профіль, батьки можуть заборонити дитині, наприклад, відкривати певні програми або здійснювати покупки всередині програм.

Серед інших нововведень в Android 4.3 увійшли підтримка технології Bluetooth з низьким енергоспоживанням (Bluetooth Smart) і підтримка специфікації OpenGL ES 3.0 - це дозволить розробникам створювати для Android кращі ігри.

За "зовнішніми ознаками" Android 4.3 практично не відрізняється від Android 4.2, що вийшла в 2012 році. Дві операційні системи мають одну і ту ж кодову назву - Jelly Bean ("Желейна цукерка").

Першим пристроєм на базі Android 4.3 став оновлений планшет Nexus 7, також представлений 24 липня. Власники старого Nexus 7, планшета Nexus 10 і смартфонів Galaxy Nexus 4 і Nexus отримають нову ОС найближчим часом.

Режими для дітей вже є в інших операційних системах. Наприклад, у Windows Phone 8 передбачено середовище "Дитяча", яке обмежує доступ до програм, відеозаписів і музичних треків. !zn

Читайте також:

Майже мільярд смартфонів на Android можуть потрапити під загрозу злому

Україна абсолютно серйозно погрожує Google штрафом у тисячу доларів

Планшети і смартфони назвали причиною маленького словникового запасу дітей