UA / RU
Підтримати ZN.ua

Узбекистан запустить виробництво "планшетників"

В Узбекистані у третьому кварталі 2013 року планується запустити виробництво планшетів. Поки на ринок вводиться тільки одна модель планшета з діагоналлю сім дюймів. Їхня вартість складе близько 145 доларів.

У 2013 році Узбекистан на спільному узбецько-індійському підприємстві планує почати випуск планшетних комп'ютерів вартістю 145 доларів.

Виробляти "планшетники" почнуть у третьому кварталі у вільній індустріально-економічній зоні, технопарку "Навої", за замовленням "Узбектелекома". Як повідомляє АН Podrobno.uz, партнером з випуску комп'ютерів стане Olive Telecom - спільне з Індією підприємство, створене у 2011 році.

Планується, що в Узбекистані будуть випускати єдину модель планшетного комп'ютера з діагоналлю 7 дюймів і модулем стільникового зв'язку GSM і 3G. Як уточнює портал Nav.uz, за замовленням "Узбектелекома" почнуть випускати адаптовану для узбецького ринку модель "планшетника" OlivePad. Ця модель стала першим індійським планшетником, вона була випущена в 2010 році. На узбецькій версії буде встановлений процесор потужністю до 1 ГГц, 512 мегабайт оперативної пам'яті, 4 гігабайтами пам'яті для даних користувача, на планшеті буде встановлена операційна система Android 4.0. У роздрібний продаж пристрої надійдуть за ціною близько 300 тисяч сумів (145 доларів).

На підприємстві "Узбектелекома" і Olive Telecom вже проводяться стаціонарні і мобільні телефони для узбецького ринку. На території СНД виробництво планшетних комп'ютерів налагоджено не тільки в Узбекистані, але й в Україні, Росії і Казахстані. !zn

Читайте також:

У Білорусі школярі вчитимуться за планшета

Україна вперше увійшла в десятку країн за кількістю мереж комп'ютерів, що поширюють спам

Google, Yahoo!, Facebook, AOL і Microsoft об'єднають зусилля у боротьбі зі спамом