UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може стати світовим лідером у технологічному землеробстві — Уткін

Сьогодні проникнення технологій в сільське господарство в розвинених країнах менше 30%, в середньому по світу - одиниці відсотків.

Земля й люди - от головні наші активи. Родюча земля із застосуванням технологій, точного землеробства, штучного інтелекту, роботизації здатна не лише в рази збільшувати врожайність, але й дати можливість Україні стати світовим лідером, чемпіоном в індустрії, яка нещодавно стартувала, - AgTech.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав Євген Уткін, меценат і президент інвестиційного холдингу КМ Core. За його словами, сьогодні проникнення технологій у сільське господарство в розвинених країнах менш як 30%, у середньому по світу - одиниці відсотків.

"Величезні можливості для несировинного високотехнологічного бізнесу. Часове вікно можливостей стати лідером дуже коротке, у XXI столітті швидкість розвитку всього стрімка. Здавалося б, є всі компоненти - земля, агрокомпанії, інженери, розробники, агромільярдери. Чому не стартуємо? Немає приватної власності на землю, немає віри в державу, неактуально для власників, - є значно простіші можливості швидкого збагачення й "нагальні" проблеми. Це не дикий капіталізм, а якийсь печерний. Кеш - їхня головна мета, а не капіталізація бізнесу. Кеш не з прибутку, а звідки-небудь - з бюджету, від сусіда, від кредитора", - підкреслив співрозмовник.

Докладніше про ситуацію та перспективи розвитку України читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Євген Уткін: "Нам необхідно повернути щасливих людей"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".