UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український супутник «СІЧ-2-30» відправили до США літаком

Апарат полетить у космос на ракеті компанії SpaceX - Falcon 9.    

Перший за останні 10 років український супутник, який полетить в космос, 8 грудня відправили вантажним літаком Turkish Airlines до пускового майданчику в США, повідомляє держпідприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля», яке розробило і виготовило цей космічний апарат.

Апарат почали активно розробляти у 2015 році. Його вага становить 170 кілограмів, корисне навантаження може бути 40 кілограмів. 

Маршрут супутника «СІЧ-2-30»

Супутник «СІЧ-2-30» доставили з Дніпра до Києва, де з аеропорту «Бориспіль» він вилетів до Стамбула. 12 грудня літак має приземлитися в Маямі (штат Флорида, США). Після завершення митного оформлення супутник доставлять до Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал для проходження підготовки до запуску та його стикування із ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX. 10 січня 2022 року український супутник має полетіти на орбіту.

Задачі супутника «СІЧ-2-30»

«СІЧ-2-30» призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторингу параметрів магнітосфери Землі. Апарат має роздільну здатність 7 м на один піксель при охоплені смуги у 45 км.