UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська IT-армія за тиждень атакувала 600 ресурсів окупантів

Атаки зазнали регіональні ЗМІ та інтернет-провайдери.

Українська IT-армія продовжує протистояти російській агресії у кіберпросторі. З 30 травня до 5 червня було атаковано 600 онлайн-ресурсів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Так, під атакою опинилися інтернет-провайдери. Росіянам було складно заплатити на інтернет через атаки на особисті кабінети їхніх провайдерів.

Читайте також: Хакери атакують держоргани України, використовуючи тему зарплат

Крім того, під атакою були сотні регіональних ЗМІ, які розповсюджують кремлівську пропаганду та підтримують війну, розв'язану Владіміром Путіним в Україні. Вони "лежать" тижнями.

IT-армія також взяла курс на атаку російських інформаційних систем, які забезпечують збирання, пошук, обробку та пересилання інформації. Через атаки росіяни не могли скористатися інформаційними системами міністерства праці та соціального захисту РФ, житлового будівництва, про землю та нерухомість, насінництво.

Раніше Ілон Маск заявив про те, що російські хакери постійно атакують систему Starlink, намагаючись заглушити супутниковий інтернет або зламати супутники. Фахівцям системи вдається відбивати атаки.