UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розробляє нові морські дрони із «сюрпризами» для росіян – Федоров

З’являється все більше виробників, які пропонують нові функції.

Україна перейшла до серійного виробництва морських дронів і нарощує обсяги випуску нових моделей, які будуть із «сюрпризами» для російських окупаційних військ.

Про це в етері національного телемарафону розповів очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Україна достатньо багато виробляє надводних безпілотників. Також розробляються нові моделі з деякими «сюрпризами», тому думаю, російський флот у Чорному морі почуватиметься ще неспокійніше», - зазначав він.

Читайте також: В українській розвідці розповіли деталі знищення катерів РФ у Криму

За словами Федорова, наразі є завдання масштабувати цей проєкт. Міністр підкреслив, що зараз з’являється ще більше виробників дронів, котрі пропонують нові технологічні рішення.

«Технології - це можливість асиметричної відповіді на ту кількість людей, зброї та снарядів, які Росія використовує у війні. Разом із військовими, бізнесом, інженерами ми цілодобово працюємо над тим, аби вивести війну на новий технологічний етап для знищення ворогів», - наголосив очільник Мінцифри.

Читайте також: У СБУ показали, який вигляд має "Морський малюк" — український надводний дрон

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у статті для The Economist зауважив, що українській армії потрібні ключові військові можливості і технології, щоб вийти з «позиційної» війни.

Нещодавно українські військові почали тестувати підводний дрон «Марічка», який здатен атакувати мости, кораблі, берегові укріплення, підводні човни російських окупантів, а також проводити розвідку,