UA / RU
Підтримати ZN.ua

У застосунку "Резерв+" тепер можна підвантажувати дані про актуальне бронювання

Функція доступна у декілька натискань.

Мобільний застосунок "Резерв+" тепер дозволяє підвантажувати актуальні дані про бронювання у електронний військово-обліковий документ. Ця функція доступна для працівників критично важливих підприємств, а також тих, які забезпечують потреби Сил оборони.

Заброньовані працівники отримуватимуть push-сповіщення про зміну статусу бронювання в реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг", повідомили в Міністерстві оборони України.

Читайте також: У застосунку "Резерв+" додали позначку про вчасне уточнення даних – Міноборони

Для оновлення статусу після отримання сповіщення треба:

"Працівники критично важливих підприємств та оборонно-промислового комплексу можуть більше не носити паперові документи про бронювання. Тепер достатньо показати інформацію у застосунку "Резерв+", – розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Читайте також: Паперовий військовий квиток: чи треба міняти на електронний

До цього електронне бронювання на порталі "Дія" запустили 17 липня. Наразі послугою скористалися понад 55 тисяч людей.

Нагадаємо, за інформацією міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, спочатку послуга бронювання в "Дії" працюватиме для критичної інфраструктури, проте згодом вона стане доступною для всіх підприємців і компаній.

Читайте також: Бронювання від мобілізації в «Дії»: як це буде відбуватися

Як зберегти баланс між мобілізацією й можливістю бізнесу продовжувати економічну діяльність? Які проблеми, пов’язані з бронюванням критичного персоналу, сьогодні найбільше дошкуляють бізнесу? Як їх розв’язати?

Про це пише кандидат юридичних наук Єфрем Лащук у статті "Порядок бронювання новий, а проблеми бізнесу старі".