UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Єгипті знайдено гробницю фараона Себекхотепа I

Себекхотеп I правив Єгиптом у 1730-х роках до нашої ери, за часів так званого Другого перехідного періоду. Передбачається, що правління його тривало трохи більше чотирьох років (що для того часу було значним терміном).

Група археологів з Пенсільванського університету виявила у Єгипті гробницю фараона Себекхотепа I. Про це з посиланням на єгипетське міністерство у справах старожитностей 6 січня повідомляє агентство Agence France-Press.

За словами голови відомства Мохаммеда Ібрагіма (Mohamed Ibrahim), гробницю вагою близько 60 тонн було знайдено дослідниками зі США ще рік тому, проте встановити її приналежність вдалося тільки зараз. Зробити це вчені змогли завдяки виявленим у гробниці плитам із висіченим на них ім'ям Себекхотепа I, а також малюнкам, що зображують фараона, який сидить на троні.

Окрім гробниці під час розкопок в Абідосі (за 450 кілометрів на південь від Каїра) американські археологи виявили також фрагменти стародавніх каноп (посудин, що використовувалися для зберігання нутрощів небіжчиків перед бальзамуванням) і численні предмети з золота, що імовірно належали Себекхотепу.

Себекхотеп I правив Єгиптом у 1730-х роках до нашої ери, за часів так званого Другого перехідного періоду. Передбачається, що правління його тривало трохи більше чотирьох років (що для того часу було значним терміном). Про фараона відомо досить мало. Наявність слідів присутності Себекхотепа I саме в Абідосі вчені схильні пояснювати тим, що тут колись розташовувалося збудоване ним святилище. !zn

Читайте також:

За мільйон років стародавні люди з'їли майже всіх великих хижаків

Вчені виявили, що стародавні люди навчилися користуватися вогнем мільйон років тому

У Китаї знайшли останки невідомого предка людини (фото)