UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Японії розробили голографічного домашнього помічника

Бот являє собою голографічний дівчину, яка "розмовляє" з власником.

Японська компанія Vinclu розробила пристрій Gatebox, всередині якого "живе" голографічна дівчина-помічник на ім'я Азумі Хікарі. Вона виглядає як героїня аніме, а на сайті компанії зазначається, що 20 років, її зріст становить 158 сантиметрів, мріє вона про те, щоб допомагати людям, які важко працюють.

Голографічний помічник взаємодіє з власником: будить вранці, повідомляє про погоду за вікном і пише повідомлення протягом робочого дня. Крім того, як показано в одному роликів, присвячених Хікарі, вона також може "злитися" на власника, якщо той затримується на роботі. Помічник також взаємодіє з електронікою в будинку.

На думку представників компанії, пристрій підійде самотнім людям, оскільки так створюється враження, що на них вдома хтось чекає.

Читайте також: Вчені створили робота, що "пітніє"

Раніше вчені навчили робота сумніватися в правильності вказівок людини. Отримавши наказ, робот не відразу його виконує, а спочатку аналізує свої навички і фізичні можливості виконати наказ. Крім цього розглядається становище робота в системі відносин "начальник-підлеглий": робот "думає", чи має він взагалі виконувати цей наказ. Щоб це сталося, людина, що віддає розпорядження повинна володіти відповідними повноваженнями.