UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії знайдена передбачувана могила Людини-слона

Останки одного з найбільш відомих британців Вікторіанської епохи знаходяться на території Лондонського міського цвинтаря.

У Великій Британії знайдена передбачувана могила Джозефа Мерріка, який був більш відомий як Людина-слон. Як повідомляє ВВС, його скелет зберігається в Королівському госпіталі Лондона, тепер же біограф Мерріка Джоан Вігор-Мунговін заявила про те, що знайшла могилу з його м'якими тканинами.

Меррік страждав від деформації кісток і м'яких тканин, через що він виглядав досить страхітливо і виступав в циркових шоу. За словами Вігор-Мунговін, м'які тканини Людини-слона були поховані на території Лондонського міського кладовища після смерті у 1890 році.

Меррік народився у 1862 році, патологічний стан його тіла не проявлявся до тих пір, поки він не досяг п'ятирічного віку. У 1884 році він почав виступати в цирковому шоу і став частиною його пересувної виставки. У 1886 році він зв'язався з доктором Фредеріком Треверсом, який помістив його в одну з лондонських лікарень.

Розміри його голови досягали 91 сантиметра, одного з зап'ясть – 30 сантиметрів, а одного з пальців – 13 сантиметрів. Меррік помер 11 квітня 1890 року у віці 27 років від асфіксії: важка голова перегнула шию.

Причини, за якими Меррік виглядав настільки незвично, до цих пір залишаються загадкою для вчених. За однією з версій, він страждав від синдрому Протея - захворювання, яке характеризується аномальним ростом кісток і шкірних покривів.

Раніше генетики з Левенского католицького університету розкрили таємницю загибелі короля Бельгії Альберта І. Дослідники підтвердили, що кров, яка була знайдена на місці загибелі Альберта І, дійсно належала монарху.