UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії планують створити найбільшу у світі магістраль для дронів

Протяжність магістралі становитиме 264 кілометри.

Протягом двох років у Британії планують збудувати найбільшу у світі автоматизовану магістраль для дронів. Вона отримала назву Skyway та об'єднає Редінг, Оксфорд, Мілтон-Кінс, Кембридж, Ковентрі та Регбі, повідомляє ВВС.

Зазначається, що протяжність магістралі становитиме 264 кілометри. Вартість проєкту складає 12 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 14 мільйонів доларів). Очікується, що будівництво магістралі завершать до середини 2024 року.

Читайте також: У Мінцифрі анонсували створення армії дронів для ЗСУ

При будівництві магістралі буде використано наземні датчики, встановлені вздовж шосе, які в режимі реального часу відстежуватимуть, де знаходяться дрони. Ці дані аналізуватиме система управління рухом, яка спрямовуватиме безпілотники, уникаючи зіткнень.

За словами Стіва Райта з Університету Західної Англії в Брістолі, найбільш напружена ситуація виникає не тоді, коли дрони перебувають у повітрі, а коли вони злітають чи сідають. В цьому випадку можливі проблеми пов'язані з тим, що безпілотник знаходиться близько до людей.

Розробка проєкту проходить спільно з Управлінням цивільної авіації, що має забезпечити його максимальну безпеку.

ВВС зазначає, що уряд Великої Британії планує витратити 101,5 мільйона фунтів стерлінгів (близько 121 мільйона доларів) на проєкти, пов'язані з «інтегрованими авіаційними системами та новими транспортними технологіями», включаючи безпілотні літальні апарати (БПЛА), такі як дрони.

Ці проєкти включають використання дронів для регулярної доставки ліків на острів Сіллі, а також по всій Шотландії. Передбачається, що це допоможе полегшити лікування людей, які страждають на онкологічні захворювання.