UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Таїланді за пацієнтами з коронавірусом доглядають роботи

Роботи дозволяють лікарям не контактувати з хворими.

Вчені з Університету Чулалонгкорн в Бангкоку створили роботів, підключених до мережі 5G, які піклуються про тих, хто заразився коронавірусом або тими, у кого його тільки підозрюють. Як повідомляє Bangkok Post, використання робота дозволяє уникнути зараження вірусом медиків.

Розробкою роботів займалися викладач кафедри машинобудування Вибун Сангверафунсирі і декан інженерного факультету Супот Теачаворасинскун. Роботи стежать за симптомами тих, хто заразився. Вони також забезпечують відеоконференцію з високою роздільною здатністю між лікарем і пацієнтом, допомагаючи медикам стежити за станом хворого та розвитком захворювання.

Медики і медсестри керують роботами дистанційно, що дозволяє запобігти ризику зараження. У майбутньому розробники мають намір оснастити роботів також медичним обладнанням, таким як прилади для вимірювання тиску, термометри, прилади для вимірювання пульсу і електрокардіографи. Отримані дані роботи будуть відсилати лікарям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше медики з Сінгапуру опублікували статтю, в якій описали випадки постановки хибних діагнозів, коли у хворих коронавірусом визначали іншу хворобу. Виявилося, що COVID-19 як мінімум двічі приймали за лихоманку денге.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса COVID-19 "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я. 28 лютого ВООЗ підвищила рівень небезпеки до дуже високого.