UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Танзанії знайдені наскельні малюнки з «інопланетянами»

Ймовірно, вони зображують людей, які вдягли на себе голови буйволів.

Польські вчені описали наскельні малюнки, які вони знайшли в Танзанії ще в 2018 році. На них зображені загадкові фігури, які зовні чимось нагадують «інопланетян», повідомляє «Популярная механика».

Малюнки були знайдені під час вивчення скельного притулку Амак'хі 4, який колись був будинком для древньої корінної групи Сандаве. Цей народ існує вже 87 тисяч років і досі мешкає в Танзанії.

Більшість знайдених малюнків зображують тварин: свійську худобу та жирафів. Але в одному місці вчені знайшли антропоморфні фігури з великими головами. Ймовірно, вони зображували людей, які вягли на себе голови буйволів.

«У цьому тріо фігури, здається, мають стилізовані голови буйвола. Ці форми нагадують центральну западину в профілі голови буйвола. Звідти піднімаються два роги, і ми можемо бачити опущені вуха», - заявив провідний автор дослідження Мацей Гржелчик.

Через деградацію фарби малюнки важко датувати, але, грунтуючись мотивах зображення дослідники припускають, що їм мінімум кілька сотень років. Зв'язати малюнки з народом Сандаве також дуже складно, оскільки в релігії цих людей немає елементів антропоморфізації буйволів або ознак віри в можливість перетворення людей на тварин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Археологи знайшли в Італії кімнату для сніданків імператора Адріана

Раніше археологи виявили в Австралії новий стиль наскельного живопису. Новий стиль стародавнього мистецтва був задокументований на півострові Арнемленд.