UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США знову відклали заборону на TikTok

На 7 днів відклали припинення роботи соцмережі.

Згідно із заявою суду, адміністрація діючого президента Штатів Трампа надала китайській IT-компанії ByteDance нове семиденне продовження роботи TikTok, повідомляє Reuters.

Раніше адміністрація надала ByteDance 15-денний продовження терміну дії наказу, що закінчується в п'ятницю, 27 листопада. Президент Дональд Трамп 14 серпня дав вказівку ByteDance продати додаток протягом 90 днів.

Новий крайній термін - 4 грудня, каже джерело. Під тиском уряду США ByteDance протягом декількох місяців вела переговори про укладення угоди з Walmart Inc і Oracle Corp про переведення американських активів TikTok в нову організацію.

TikTok відмовився від коментарів.

Читайте також: Суд США у Вашингтоні заблокував указ Трампа про заборону на скачування TikTok - WSJ

Нагадаємо, ще до виборів Дональд Трамп дав зрозуміти своїм радникам, що його не влаштовують умови угоди між корпорацією Oracle і китайської ByteDance, власником сервісу TikTok.

"Я дуже сумніваюся, що, якщо все, що ми робимо, це реорганізуємо операції, зберігаючи їх під контролем Китаю, навряд чи це відповідає цілям, позначеним президентом", - сказав Медоуз.

За його словами, адміністрація президента продовжує вивчати деталі пропозиції, спрямованого ByteDance.

Напередодні WSJ повідомила з посиланням на джерела, що ByteDance розраховує зберегти за собою контроль над американським бізнесом TikTok в рамках угоди з Oracle. За словами співрозмовників видання, ByteDance пропонує виділити TikTok в самостійну компанію, яка буде зареєстрована в США, але залишиться під контролем ByteDance. Передбачається, що Oracle стане технологічним партнером TikTok в Штатах і отримає міноритарний пакет акцій компанії.

ByteDance вважає, що запропоновані умови повинні звести нанівець побоювання щодо безпеки даних американських користувачів TikTok, викладені раніше владою США.