UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США успішно запустили ракету "Антарес", створену за участю України

Космічний вантажний корабель "Сигнус" доставить 1 657 кг вантажу для експедиції МКС, у тому числі 300 кілограмів приладів для наукових експериментів.

Центр космічних польотів 13 липня на острові Уоллопс (США) успішно провів четвертий пуск ракети-носія "Антарес", створеної за участю українського держпідприємства "Південний машинобудівний завод" ("Південмаш").

Як повідомляє прес-служба "Південмашу", головний розробник ракети-носія - корпорація Orbital Science Corporation (США). Основна конструкція першого ступеня РН "Антарес" виготовлена "Південним машинобудівним заводом ім. А. М. Макарова".

Планована дата стикування вантажного корабля "Сигнус" з Міжнародною космічною станцією (МКС) - 15 липня.

Космічний вантажний корабель "Сигнус" доставить 1 657 кг вантажу для експедиції МКС, у тому числі 300 кілограмів приладів для наукових експериментів. Крім того, на борту знаходиться 28 наносупутників компанії Planet Labs, які будуть здійснювати зйомку Землі з космосу.

Раніше НАСА здійснювала доставку вантажів на МКС за допомогою шатлів. У зв'язку із закінченням програми "Спейс шаттл", керівництво НАСА початок програми COTS ("комерційна орбітальна транспортування") і CRS ("комерційні послуги постачання"). За програмою COTS приватні компанії створюють засоби доставки вантажів на орбіту. Програма CRS полягає у фактичній доставки вантажів. !zn

Читайте також:

Перший український наносупутник успішно працює на навколоземній орбіті

Російська ракета не змогла злетіти в прямому ефірі телемосту з Путіним

Людство відгородиться від космічного сміття парканом вартістю 915 мільйонів доларів

Запуск першого українського супутника зв'язку "Либідь" зміщений на кінець року