UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США створили домашній апарат для запису голограм

Можна створити нерухоме зображення або гіфку.

Американська компанія Liti Holographics представила доступний апарат для створення голограм. Як повідомляє N+1, він створює на тонких пластикових пластинах зображення, яке сприймається по-різному з різних кутів.

Відзначається, що в апараті використовується не одномоментний запис голограми, а дискретний. Тобто, пристрій умовно розбиває пластину на блоки розміром в один міліметр і по черзі працює з кожним з них.

На відміну від звичайних апаратів для запису голограм у нового є кілька важливих обмежень. По-перше, кожен «піксель» відображає не наскрізне зображення, а лише 23 перспективи для різних кутів. По-друге, у голограм, які утворюються, є тільки паралакс, що виявляється при русі спостерігача по горизонталі.

Пристрій працює як з 3D-моделями, які можна відобразити на пластині у вигляді об'ємного предмета, так і з відео, які можна «розкласти» по кутах спостереження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Microsoft показала голограму-перекладача для HoloLens

Раніше компанія Microsoft представила платформу для взаємодії людей в доповненій або віртуальній реальності Mesh. Вона підходить для користувачів, які хочуть створювати віртуальні аватарки, а пізніше - використовувати фотореалістичні голограми.