UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США спроектували таємні антени, які дозволять жителям КНДР переглядати південнокорейське ТБ

Переможці виграли два квитка до Сеула і назад, щоб на місці протестувати свої розробки.

У США у Кремнієвій долині за спонсорської підтримки правозахисників пройшов дводенний хакерський марафон, мета якого полягала в пошуку технологічних рішень, що дозволили б жителям Північної Кореї непомітно приймати програми південнокорейського ТБ, повідомляє лондонська газета The Guardian.

Переможцями проведеного у Сан-Франциско конкурсу стала команда, до складу якої увійшли, в тому числі, два початківці - 17-річних програмісти. Один з них був американцем корейського походження.

Хакери запропонували два способи вирішення проблеми. Перший - використовувати радіопристрої розміром не більше кредитної картки і здатного приймати цифровий сигнал з Південної Кореї. На думку юних хакерів, подібні пристрої можна було б закидати на повітряних кулях на територію КНДР або ховати у вантажах, які легально постачають через кордон між двома Кореями.

Інша ідея, яку організатори конкурсу вважають "більш революційною" полягає в тому, щоб виготовляти маленькі плоскі супутникові приймачі, які могли б приймати понад 200 каналів південно-корейського ТБ-мовника Skylife.

До складу журі конкурсу входили три північнокорейських перебіжчики, що знають, як влаштовано мовлення на батьківщині. Переможці виграли два квитка до Сеула і назад, щоб на місці протестувати свої розробки.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року у КНДР пройшли масові страти. В основному страчено було визнаних винними в перегляді південнокорейських телепрограм і серіалів. !zn

Читайте також:

У КНДР стратили 80 осіб через перегляд південнокорейських програм

В Північній Кореї зобов'язали чоловіків стригтися як Кім Чен Ин

В Північній Кореї зменшили денну норму їжі - до найнижчого рівня за останні чотири місяці