UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США розробили безпілотник, який може літати більше 14 годин

Він може ховати гвинти, щоб залишатися в більш стабільному стані під час польоту.

Американська компанія UAV Factory створила безпілотний літальний апарат, який може в горизонтальному польоті ховати гвинти, повідомляє N + 1.

За словами інженерів, така опція збільшує тривалість польоту на 20%, тому апарат може літати безперервно понад 14 годин, а також долати близько 180 кілометрів.

Безпілотник Penguin C Mk2 VTOL має дві балки з чотирма повітряними гвинтами, які автоматично складаються під час горизонтального польоту.

Апарат важить 32 кілограми, а також може брати до 4,5 кілограма корисного навантаження. Таким чином, на нього можна встановити додаткову техніку.

Читайте також: Вчені створили найтонший двомірний магніт у світі

Відомо, що літальні апарати з вертикальним зльотом і посадкою можуть злітати та сідати на землю навіть в тих місцях, де місцевість для цього не призначена.

Однак для таких дій безпілотникам потрібні гвинти, але водночас, під час польоту вони збільшують лобовий опір, а це зменшує тривалість польоту апарату.

Тому, щоб зменшити цей опір і збільшити тривалість польоту, інженери розробили механізм, який ховає гвинти під час польоту, коли апарат набрав необхідну висоту і потрапив в повітряний потік.

Безпілотник Penguin C Mk2 VTOL з такими гвинтами вже більше 600 разів злітав і сідав під час різних погодних умов.

Розробники переконалися, що апарат може злітати при сильному вітрі, зі швидкістю 15 метрів в секунду і літати при високих і низьких температурах (від -40 градусів до +50 градусів Цельсія).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Нагадаємо, що Ілон Маск анонсував вихід робота-гуманоїда Tesla Bot. Робот буде виконувати за людей "нудні справи".