UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США подали в суд на Google через спостереження за користувачами

Збиралася інформація через програму Firebase.

Американська компанія Boies Schiller Flexner подала в суд на Google Alphabet Inc, звинувативши її в незаконному зборі даних користувачів, навіть якщо вони відключали відповідні опції в своїх акаунтах, повідомляє Reutеrs.

Позов подали в суд Сан-Хосе, в Каліфорнії. Boies Schiller Flexner звинувачує Google в порушенні федерального закону про прослуховування розмов і закону штату про конфіденційність. На думку юристів фірми, дочірня IT-компанія Google збирала дані про те, якими новинами і рекламними повідомленнями цікавляться користувачі, навіть незважаючи на те, що вони відключали відстеження в налаштуваннях.

Збір даних відбувався через програму Firebase, вважають ісци. яка працює всередині додатків і невидима для користувачів. Firebase використовується розробниками для зберігання даних, відправки повідомлень і реклами, відстеження збоїв роботи системи.

Читайте також: Apple і Google звинуватили в зловживанні становищем на ринку

Нагадаємо, засновник Telegram Павло Дуров заявляв, що компанії Apple і Google зловживають своїм становищем на ринку і знищують стартапи по всьому світу.