UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сінгапурі планують створити диспетчерську систему для дронів

В найближчому майбутньому безпілотники можуть почати створювати небезпеку для пілотованих літальних апаратів.

Сінгапурський консорціум Future Flight Consortium, заснований компанією Garuda Robotics, отримав замовлення від Управління цивільної авіації Сінгапуру і міністерства транспорту країни на створення системи для управління польотами дронів. Як повідомляє N+1, консорціум отримав замовлення за підсумками тендеру, який проводився з листопада.

За словами представників Управління цивільної авіації Сінгапуру, виробленням і все нових і нових правил польотів безпілотної авіації неможливо буде покрити всі аспекти застосування дронів - від доставки посилок до інспекції хмарочосів. Тому замість введення маси обмежень влада вирішила створити диспетчерську систему, яка зробила б польоти дронів над містом безпечними.

Перспективна диспетчерська система дозволить операторам дронів виконувати польоти за межами прямої видимості. Склад нової системи і принцип роботи поки не розкриваються. Деякі її елементи вже проходять випробування в діловому районі Уан-Норт в сінгапурському Квінстауні, де офіційно дозволені випробування дронів і безпілотного наземного транспорту.

Раніше повідомлялося про те, що США мають намір озброїти дрони компактним лазерами для того, щоб вони могли знищувати балістичні ракети.