UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сибіру знайшли вимерлого печерного ведмедя, що відтанув

Вік тварини оцінюється приблизно в 30 тисяч років.

На Ляховських островах в Росії виявлено незвичайна знахідку: тушу вимерлого печерного ведмедя, яка завдяки вічній мерзлоті відмінно збереглася. Як повідомляє «Популярная механика», збереглися не тільки ніс і зуби тварини, але навіть її внутрішні органи.

Вчені вважають, що цей ведмідь помер приблизно 22-39,5 тисяч років тому. Тушу тварини виявили оленярі, які звернулися до фахівців.

«Це перша і єдина в своєму роді знахідка - ціла туша ведмедя з м'якими тканинами», - заявила науковий співробітник Північно-Східного федерального університету (СВФУ) в Якутську Олена Григор'єва.

До цього часу вченим вдавалося знайти тільки скелети печерних ведмедів. Самці цих тварин могли важити до однієї тонни, тобто, приблизно на 200-250 кілограмів більше, ніж їхні сучасні брати.

Разом з тим, вуглецеве датування і генетичний аналіз знахідки ще не проводилися.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Палеонтологи розповіли про новий вид динозавра

Раніше вчені з Сієнського університету виявили в Італії останки собаки, які можуть належати найдавнішій одомашненій особини. За словами дослідників, вік знахідки складає 14-20 тисяч років, вони сподіваються, що вона зможе пролити світло на те, як собаки перетворилися з диких тварин на компаньйонів.