UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Римі знайдено послання Беніто Муссоліні нащадкам

Послання було знайдено біля основи моноліту, розташованого в центрі Італійської форуму.

Вчені виявили під обеліском у Римі послання італійського диктатора Беніто Муссоліні нащадкам. Як повідомляє ВВС, написаний латиною текст був похований разом з золотими монетами під підставою моноліту, який розташовується в центрі Італійської форуму.

За словами дослідників, текст був захований для того, щоб його знайшли нащадки Муссоліні, а не його сучасники. Про існування тексту під обеліском ніхто не знав. Послання було написано Ауреліо Джузеппе і складається з 1200 слів. Воно розділене на три частини, перша з яких присвячена розвитку фашизму і становленню Муссоліні. У ній йдеться про те, що після Першої світової війни Італія була відновлена тільки завдяки "нелюдській далекоглядності та рішучості" Муссоліні.

Другий розділ розповідає про Фашистську молодіжну організацію, а третій - про будівництво Італійського форуму та обеліска.

У січні цього року у Німеччині почали продавати перевидання Mein Kampf Гітлера. Видавець вважає, що перевидання пропагандистської книги нацистського лідера допоможе розвіяти міфи та ідеологію, яку він придумав на початку минулого століття.